Bakerpad

23-27 weken

Het gaat hard!
Groeispurt.

Het gaat hard! Je kindje is nu 32 cm en ongeveer 750 gram. Het gezichtje van je baby ontwikkelt nu snel, maar ook de longen en hersenen maken weer een groeispurt!

Dit hoort er allemaal bij

Mogelijk merk je dat de zwangerschap je naast energie oplevert ook wat klachten geeft. Denk hierbij aan hartkloppingen, vermoeide benen, bekkenpijn, kortademigheid en duizelingen. Dit hoort er allemaal bij, maar gelukkig hebben we als je verder leest ook wat tips om je hiermee te helpen.

In deze periode staat weer een reguliere controle bij de verloskundige gepland, waarbij we naar het hartje luisteren, de groei voelen en de bloeddruk meten. Het is daarnaast aan te raden om, als je voor het eerst zwanger bent, je aan te melden voor de voorlichtingsavond over de bevalling, kraamperiode en eventueel borstvoeding.

verloskundige-zwolle
Jouw checklist
    • De voorbereiding over de bevalling en het webinar over de kraamperiode volgen
    • Voorlichting over borstvoeding inplannen
Zwangerschapsklachten

Welke klachten passen wel en niet bij de zwangerschap? Er verandert door hormonen, maar ook de groei van je kindje, veel in je lijf. Wil je voorbereid zijn?

Hier vind je een lijst met veel voorkomende klachten die wij voor jou toelichten.

Bekkenpijn

Pijn in de omgeving van het bekken komt vaak voor tijdens de zwangerschap. Ongeveer de helft van de zwangere vrouwen heeft last van bekkenpijn of lage rugpijn. Wil je hier meer over lezen kijken dan op de website bekkenbodemonline.

Een bekkenfysiotherapeut kan je helpen met therapie en oefeningen. In Zwolle zijn er diverse praktijken die bekkenbodemfysiotherapie aanbieden.

Webinar over bevallen en de kraamperiode

Om jullie voor te bereiden op de bevalling is de mogelijkheid om gebruik te maken van ons webinar over bevallen en over de kraamperiode. Van te voren kan je je verdiepen in de algemene voorlichting door onze prezi video filmpjes te kijken. Hierbij wordt veel informatie gegeven. Een aantal onderwerpen die aan bod komen zijn: hoe bereid je je voor, hoe verloopt een bevalling, welke fases zijn er, wat doen de verloskundige en de kraamverzorgende voor jullie en welke mogelijkheden zijn er qua pijnstilling. Tijdens het webinar is er de mogelijkheid vragen te stellen.

Voor de meeste vrouwen en hun partners is het rond de 30ste zwangerschapsweek een goed moment de voorlichting te volgen. Dit is de periode dat je je meer gaat verdiepen in het verloop van de bevalling en de periode hierna. De voorlichting sluit hier goed op aan.

De webinars worden door ons samen met een kraamverzorgende en een verpleegkundige van de GGD gegeven. Mocht je willen zien hoe de verloskamers in de Isala er uit zien klik dan hier.

Webinar ‘alles over bevallen’
Webinar ‘over de kraamperiode’
Data: te vinden in de agenda
Tijdstip: 19:30- 20:30 uur
Aanmelden: klik hier om je aan te melden en vul je contactgegevens in om een uitnodiging te ontvangen

Webinar over borstvoeding

Tijdens deze avondbijeenkomst ga je samen met lactatiekundige Karin Kodden dieper in op het onderwerp borstvoeding . Voor– en nadelen worden besproken. Daarnaast komen er veel andere onderwerpen langs. Hoe je je baby kunt helpen goed aan de borst te drinken en hoe dit in zijn werk gaat in de kraamtijd. Daarnaast zal zij bespreken hoe de eerste weken en maanden kunnen gaan als je borstvoeding geeft. Als je problemen tegen komt wat je kan doen en hoe je het kan voorkomen. Ook kolven en werken, en de overgang op andere voeding wordt besproken. Genoeg onderwerpen dus!
Om je aan te melden klik hier.

Het Bakerpad

Klik hierboven op 1 van de afbeeldingen om meer informatie te vinden over je zwangerschap en alles wat erbij komt kijken.

Het Bakerpad

In ons Bakerpad kan je lezen wat je per periode kan verwachten van de zwangerschap en van ons als verloskundigen, wat belangrijk is per zwangerschapstermijn, en wat je kan regelen.

Klik hierboven op 1 van de afbeeldingen om meer informatie te vinden over je zwangerschap en alles wat erbij komt kijken.

Meer informatie? Neem contact op.

038 465 92 28
Maak een afspraak

Zwolle Zuid
Van der Heydenstraat 6-2
8014 ZZ Zwolle
038 465 92 28

Wipstrik/Assendorp/Centrum
Tesselschadestraat 55a
8023 BJ Zwolle
038 465 92 28

Assendorp/Centrum
Assendorperdijk 70
8012 DT Zwolle
038 465 92 28

Bakerraad (c) All rights reserved.

Zwolle Zuid
Van der Heydenstraat 6-2
8014 ZZ Zwolle
038 465 92 28

Wipstrik/Assendorp/Centrum
Tesselschadestraat 55a
8023 BJ Zwolle
038 465 92 28

Assendorp/Centrum
Assendorperdijk 70
8012 DT Zwolle
038 465 92 28

Bakerraad (c) All rights reserved.