Cursussen

Zwangerschapscursus

Een zwangerschapscursus bereidt je voor op de bevalling. De keuze voor het wel of niet volgen van een cursus, alleen of met je partner, is persoonlijk. Er zijn verschillende cursussen mogelijk. Bij de meeste cursussen komt je partner één of twee keer mee. Sommige cursussen kun je geheel samen met je partner doen.

Online kan je een cursus via bijvoorbeeld ‘Baby op komst’ of ‘Dubbel  Zen’ volgen.

Zwangerschapscursus zwolle
Haptonomie

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding richt zich op het contact met het nog ongeboren kind en de toekomstige ouders. Deze cursus wordt bij voorkeur aan beide ouders gegeven. Er wordt geprobeerd contact te leggen met het kindje. Tevens krijg je hierbij ademhalingsoefeningen.

Martine van der Meulen, praktijk voor haptonomische zwangerschapsbegeleiding en massage
Frida van den Berg, haptotherapie
De zevende richting, praktijk voor haptonomie en craniosacraal therapie

Hey baby

Hey baby Zwolle voorziet jou met wetenschappelijk onderbouwde informatie omtrent de eerste 1000 dagen van een kind, die al begint in jouw buik. Met zeven verdiepende workshops, een aantal inspirerende masterclasses en het sportprogramma begeleiden we jou, waar kan, eventueel samen met jouw partner door de zwangerschap, bevalling en het eerste jaar van jouw baby heen. Zo kun jij weloverwogen keuzes maken.

Hypnobirthing

Doula Lin geeft een hypnobirthing cursus relaxed bevallen waarbij je naast de hypnobirthing technieken ook veel leert over mindfulness. Hierdoor leer je te ontspannen, angst los te laten maar ook om beter te voelen en te accepteren wat er in je lichaam gebeurd. Een leuke en inspirerende cursus met veel informatie en praktische tips.

Embrace Birth, Realistische, diepgaande en een uitgebreide voorbereiding voor aanstaande ouders op basis van hypnobirthing, Vrije Geboorte en Medisch Bevallen.

Embrace Birth biedt ook coaching voor koppels, ademcoaching, Vierde Trimester Training en zwangerschap- postpartumyoga

Mensendieck

Oefentherapie Mensendieck is een therapie die mensen bewust maakt van hun houding en manier van bewegen. Deze therapie kan een adequate remedie zijn bij klachten die voortvloeien uit een te belastende houding of manier van bewegen.

Mom in Balance

Actief bewegen volgens een programma dat is samengesteld in samenwerking met gynaecologen en bekkenbodem fysiotherapeuten. Een wekelijkse buitentraining op elk sportniveau onder professionele begeleiding.

Pilates

In de cursus wordt aandacht besteed aan het creëren van een algemeen goede stabilisatie van de rug en het ontwikkelen van een goede controle over de dieper liggende buikspieren. Hiermee kunnen later veel zwangerschap kwalen voorkomen en verlicht worden. Daarnaast is er gericht aandacht voor ademhaling, balans en coördinatie, deze onderdelen zijn essentieel bij het steeds groter worden van je buik, maar met name de ademhaling speelt een belangrijke rol bij je bevalling. Een natuurlijke ademhaling zorgt voor rust, concentratie en helpt jou de weeën goed op te vangen Verder richt de cursus zich op tillen, draaien, bukken tijdens je dagelijkse bezigheden. Juiste voedingshouding, opvangen van je weeën en het leren omgaan met pijn.

Samen bevallen

Tijdens de cursus worden jullie uitgebreid geïnformeerd en leren jullie praktische technieken die je bij de bevalling kunt toepassen. Tijdens de cursus is er ook steeds aandacht voor de ondersteunende rol van de partner, zodat deze actief betrokken kan zijn bij jouw bevalling.

Yoga

De nadruk van deze cursus ligt met name op de ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken. Deze kun je gebruiken tijdens de bevalling. Je leert bewust contact te maken met je kindje. Verder maak je kennis met het aanleren van de juiste houding bij het liggen, staan en zitten en de verschillende baringshoudingen.

Yoga you
Yoga Zwolle
Zenmeesters

Zo beval ik – Wens, geboorte & herstel

Zobevalik ® biedt jou een verdiepende, bewuste en persoonlijke begeleiding tijdens je zwangerschap en is gericht op een bevalling in vertrouwen. Met nazorg tot ver na je bevalling om je herstel te bevorderen en om te ondersteunen in je moederschap. Gezonde moeders voor en na de bevalling, omdat het jou goed mag gaan.

Het aanbod is op maat en altijd passend in wat jij nodig hebt. In groepsverband of privé; eendaagse, een traject tijdens je zwangerschap of voor herstel na een negatieve ervaring.

Puur Fem, Magriet Venderbos www.puur-fem.nl
Maandacht, Jonneke van Maanen www.maandacht.com.

Zwanger en fit

Voorlichting over zwangerschap en bevalling in combinatie met bewegen en oefeningen. Vaak in combinatie met een partneravond.

Zwanger fit moeder fit
Praktijk Tory Krisman Spin
Fysiotherapie Fysio Zwolle

Zwemmen

Bewegen in het water is de manier om veilig in conditie te blijven tijdens de zwangerschap. Je kan in het water bewegen zonder je buik, gewrichten en spieren te belasten. Naast lichte oefeningen leer je diverse ademhalings- en ontspanningstechnieken.

Zwanger na een miskraam

Zwanger na een miskraam kan spannend zijn. 15 november is Doula Lin bij ons op de praktijk van 19.15-21.15u. Zij zal met jullie oefeningen, tips, en tools delen die helpen ontspannen en vertrouwen. En zorgen dat je kan genieten, vertrouwen en verbinden met je baby. Daarnaast kan het samen zijn met andere vrouwen die precies weten wat jij voelt herkenning geven. Voor 25 euro je hieraan deelnemen. Voor meer informatie of om je aan te melden kijk op doula-lin.

Voor na de zwangerschap zijn er ook fijne cursussen.

Babymassage

Een workshop babymassage volgen na de bevalling kan bij ‘babymassage en begeleiding Klein en blij‘. Deze workshop bestaat uit 3 momenten en kan individueel of in een kleine groep gegeven worden.

Gezondheid na je zwangerschap

Het UMCG biedt een online cursus aan die bestaat uit 4 thema’s waarbij je leert hoe je na je bevalling voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid kan zorgen.

Mama fit

Na de zwangerschap weer in vorm komen dan is het mogelijk bij ‘MamaFit‘  actieve lessen te volgen om je conditie en kracht te trainen en te ontspannen.

Geen behoefte aan een cursus maar wel op zoek naar ontspanning?

Massage

Wat een magisch gevoel als je zwanger bent! Bij Oikoa massageboetiek kan je heerlijk weer even op je buik liggen tijdens een zwangerschapsmassage op hun speciaal ontwikkelde zwangerschapsmassagebank.

Het Bakerpad

In ons Bakerpad kan je lezen wat je per periode kan verwachten van de zwangerschap en van ons als verloskundigen, wat belangrijk is per zwangerschapstermijn, en wat je kan regelen.

Klik hierboven op 1 van de afbeeldingen om meer informatie te vinden over je zwangerschap en alles wat erbij komt kijken.

Het Bakerpad

In ons Bakerpad kan je lezen wat je per periode kan verwachten van de zwangerschap en van ons als verloskundigen, wat belangrijk is per zwangerschapstermijn, en wat je kan regelen.

Klik hierboven op 1 van de afbeeldingen om meer informatie te vinden over je zwangerschap en alles wat erbij komt kijken.

Meer informatie? Neem contact op.

038 465 92 28
Maak een afspraak

Zwolle Zuid
Van der Heydenstraat 6-2
8014 ZZ Zwolle
038 465 92 28

Wipstrik/Assendorp/Centrum
Tesselschadestraat 55a
8023 BJ Zwolle
038 465 92 28

Assendorp/Centrum
Assendorperdijk 70
8012 DT Zwolle
038 465 92 28

Bakerraad (c) All rights reserved.

Zwolle Zuid
Van der Heydenstraat 6-2
8014 ZZ Zwolle
038 465 92 28

Wipstrik/Assendorp/Centrum
Tesselschadestraat 55a
8023 BJ Zwolle
038 465 92 28

Assendorp/Centrum
Assendorperdijk 70
8012 DT Zwolle
038 465 92 28

Bakerraad (c) All rights reserved.